Morotskaka med apelsin

Ingredienser:

2 ägg

2.5dl socker

1.5dl rapsolja

2.5dl mjöl

2tsk kanel

1tsk malen kardemumma

1 & 1/2tsk bakpulver

4-5st finrivna morötter

1dl vatten

1/2tsk salt

Glasyr/topping:

300g philadelphiaost

zest från 2 apelsiner

juice från 1 apelsin

1dl florsocker

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°c, varmluft.

Vispa ägg och socker poröst, minst 4min med elvisp.

Vispa ner oljan.

Blanda alla torra ingredienser i en skål och vispa ner det i smeten.

Häll i vattnet.

Finriv morötterna, rör ner i smeten.

Smör eller olja in en form med bakplåtspapper (21cm i diametern använde jag).

Häll i Smeten.

Grädda i mitten av ugnen i 45-55min.

Tips: Sticker du en sticka eller kniv i mitten av kakan och ingen smet sitter på kniven när du tar upp den så är kakan klar.

Ta ut och låt svalna helt innan glasyren läggs på: ( jag brukar ställa in kakan i kylen eller frysen någon timme så går det fortare)

Vispa ihop philadelphiaosten, apelsinjuice, zest och florsocker.

Bre sen över glasyren på kakan.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *