Ingredienser:
2 ägg
2.5dl socker
1.5dl rapsolja
2.5dl mjöl
2tsk kanel
1tsk malen kardemumma
1 & 1/2tsk bakpulver
4-5st finrivna morötter
1dl vatten
1/2tsk salt
Glasyr/topping:
300g philadelphiaost
zest från 2 apelsiner
juice från 1 apelsin
1dl florsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°c, varmluft.
Vispa ägg och socker poröst, minst 4min med elvisp.
Vispa ner oljan.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och vispa ner det i smeten.
Häll i vattnet.
Finriv morötterna, rör ner i smeten.
Smör eller olja in en form med bakplåtspapper (21cm i diametern använde jag).
Häll i Smeten.
Grädda i mitten av ugnen i 45-55min.
Tips: Sticker du en sticka eller kniv i mitten av kakan och ingen smet sitter på kniven när du tar upp den så är kakan klar.
Ta ut och låt svalna helt innan glasyren läggs på: ( jag brukar ställa in kakan i kylen eller frysen någon timme så går det fortare)
Vispa ihop philadelphiaosten, apelsinjuice, zest och florsocker.
Bre sen över glasyren på kakan.
Lämna ett svar